2:31 PM
Ми віримо у перемогу - все буде добре

Ми віримо у перемогу - все буде добре

Дітям необхідна передбачуваність і візуально підкріплений план дій. Екстрені ситуації та встривожені люди поряд можуть призвести до нервових зривів та істерик.

Дуже важливо дати дитині опору для почуття безпеки у вигляді візуального розкладу та соціальної історії. Їх варто переглядати декілька раз в день, спокійно обговорюючи зображене. Якщо дитина вербальна, розуміє звернене мовлення і читає, попросіть прочитати кожен слайд, обговоріть максимально спокійно. Якщо дитина не розуміє звернене мовлення сфокусуйте всю увагу на зображеннях і описуйте їх, роблячи акцент на інтонаціях.

Спробуйте показати за можливості все, що зображено в соціальній історії на прикладах реального життя. Відкривши слайд з сумкою - покажіть зібрану сумку, про світло - повиключайте лампи, запаліть свічки. Якщо ви йдете в укриття - відкрийте слайд про укриття і показуйте його дитині протягом вашого шляху.

Робіть всі роз’яснення спокійним тоном, тихим голосом, ритмічно рахуйте і глибоко дихайте, запрошуючи дитину повторювати за вами.

Категорія: Новини | Переглядів: 63 | Додав: osvita_peschane | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar